lauantai 10. huhtikuuta 2021

Takaisin blogipostauksien ääreen!

 Pohdin kauan blogin kirjoittamista uudelleen. Olen joskus nuorena kirjoittanut hevosblogia (onneksi tajunnut piilottaa postaukset jälkeenpäin) sekä muutama vuosi sitten yritin aloittaa täysin uudenlaisen blogin kirjoittamista, mutta aikaa eikä ideoita ollut riittävästi. Minulla ei ole enää koulua juurikaan jäljellä, joten ajattelin tämän olevan hyvä hetki aloittaa blogin kirjoittaminen uudelleen. Olen kuitenkin aina pitänyt kirjoittamisesta, etenkin silloin kun sisällön saa määritellä itse täysin. Aika oli siinäkin mielessä oikea, sillä aloitin käymään ratsastustunneilla kolmen vuoden jälkeen. Ajattelinkin kertoa tässä "ensimmäisessä" postauksessa mietteitäni ensimmäisestä tunnista tauon jälkeen. 

Kuten ehkä arvata saattaa, ei uudestaan tunneille lähteminen ollut minulle helppoa. Kävin ennen ratsastamassa Kummun Tilalla, jossa ehdin käydä vakiotunneilla ainakin 7 vuoden ajan. Talli oli minulle se tuttu ja turvallinen, enkä koskaan edes miettinyt sitä vaihtoehtoa, että kävisin toisella ratsastuskoululla. Kummun Tilan hevosista eniten mieleeni jäi kuitenkin Rico- niminen poniruuna. Alussa emme tulleet yhtään toimeen, enkä juurikaan välittänyt kyseisestä hevosesta. Myöhemmin kuitenkin jokin piirre ponissa sai minut ihastumaan siihen, enkä olisi halunnut ratsastaa enää kenelläään toisella. Olen edelleen siitä hyvin kiitollinen että sain mahdollisuuden tutustua niin upeaan poniin. Ratsastin Ricolla todella paljon ennen Kummun Tilan lopettaessa toimintaansa. Rico myytiin luonnollisesti eteenpäin, joka oli myös yksi syy sille miksi olen jarrutellut tunneille menemistä. Onneksi minulla oli Tuuli, vaikkei se tietenkään korvannut niitä hetkiä mitä sain Ricon kanssa viettää. 

Rico <3

Tunnin varaaminen olikin hieman hauska sattuma, sillä tarkoituksenani oli mennä tunnille yhdessä kaverini kanssa. Varasin kuitenkin tunnin viimeisen paikan, jolloin minulle iski pieni paniikki siitä, oliko tunnin varaaminen kuitenkin virhe. Onneksi kaverini pääsi kuvaamaan minua, kiitos kuvista kuuluu siis Jennille! Varasin tuntini siis Liperin Ratsastuskeskukselta. Paikka oli minulle täysin vieras, mutta sain siitä heti hyvin lämpimän ja kivan vaikutelman! Varasin Helppo C/B tunnin, sillä kunnollisesta ratsastuksestani oli tosiaan kulunut jo se 3 vuotta.

Tullessani tallille, olin jännittynyt ja kauhuissani. Mielessäni pyöri jatkuvasti "osaanko mitään", "pääsenköhän edes hevosen selkään", "mitä muut ajattelevat". Kaikki tämä oli kuitenkin täysin turhaa. Ratsastuksenopettaja vaikutti erittäin mukavalta ja tallin hevoset olivat todella kivan näköisiä! Ainoa toiveeni hevosen suhteen oli se, ettei se olisi kovin korkea, sillä en ole juurikaan ratsastanut isoilla hevosilla. Sain ratsukseni Romeo- nimisen ruunan, joka oli minun mielestä korkea, sillä olinhan tottunut ratsastamaan Tuulilla ja muilla pienemmillä hevosilla. 


Ratsastustunti meni mielestäni ihan kohtalaisen hyvin, siihen nähden että taukoa on ollut. Sää oli hieman tuulinen, jonka takia hevoset olivat hieman säpsyjä. Romeo oli kiva ratsastaa koko tunnin ajan, vaikka en ehkä kokenut sen kanssa mitään "ahaa- elämyksiä". Romeo ei välttämättä ole minun lemppari, ainakaan vielä. Voisin ratsastaa Romeolla mielellään uudelleen! Romeo on tallin ainoa hevonen jolla olen ratsastanut, joten uskon että löydän itselleni juuri sen oikean hevosen niiden joukosta.

Tunnin jälkeen olin maailman onnellisin. Tajusin kuinka tärkeää ratsastus minulle on ja kuinka suuri osa minusta on ns. puuttunut lopettaessani ratsastustunnit. Siitä innostuneena varasin itselleni ensiviikolle peräti kaksi ratsastustuntia, joista teen varmasti erilliset postaukset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti