maanantai 12. huhtikuuta 2021

Uusi tuttavuus - Rölli!

Maanantain ratsastustunnilla pääsin kokeilemaan minulle täysin tuntematonta hevosta, Rölliä. Toivoin Rölliä ratsuksi ainoastaan siksi, sillä tiesin sen olevan suomenhevonen, ja olen aina pitänyt kyseisestä rodusta. Ennakko-oletukseni Röllistä oli, että se olisi todella laiska ja eteenpäin työnnettävä hevonen. Onnekseni huomasin jo alkukäyntien aikana ettei Rölli ollut nähnytkään laiskaa. Tämä postaus tulee olemaan hieman enemmän kuvapainotteinen, sillä tunnilla tehdyt tehtävät ovat suhteellisen yksinkertaisia ja helppoja.Rölli oli mielestäni ratsastettavuudeltaan hyvin samankaltainen Tuulin kanssa. Molemmat hevoset ovat reippaita ja kulkevat eteenpäin omalla moottorilla. Molemmat ovat suustaan suhteellisen herkkiä, joten tämänkaltaiset hevoset eivät ole siis mikään uusi juttu. Itse olen aina välittänyt enemmän vauhdikkaamista hevosista kuin laiskoista. Toki joinakin päivinä olisi mukavaa vain höntsäillä rauhallisesti ilman kiirettä. Onneksi minulla on mahdollisuus ratsastaa myös erästä rauhallisempaa issikkaruunaa! 


Tunnin suurin ongelma oli minulla tällä kertaa ohjastuntuman säilyttäminen. Minulle jouduttiin jatkuvasti huomauttelemaan ohjien löystymisestä. Ja myönnän, ohjastuntuman säilyttäminen on ollut minulle aina yksi isoimmista ongelmista. En tiedä mistä kyseinen ongelma johtuu, mutta tästä lähtien kiinnitän siihen yhä enemmän huomiota. Röllillä oli myös tunnin aikana paljon vauhtia, ja etenkään rauhassa käveleminen tuotti hankaluuksia. Niistä kuitenkin selvittiin, ja tunnista jäi todella hyvä maku suuhun! Sain paljon hyviä ohjeistuksia opettajalta, joita voin soveltaa myös Tuulilla ratsastuksessa. 


Varasin itselleni perjantaille vielä tunnin, mutta en ole vielä täysin varma tulenko julkaisemaan siitä erillistä postausta. Olen ajatellut, että kirjoitan tunneistani postauksia silloin kun tunneilla tapahtuu jotakin merkittävää, sillä tavalliset päivittelyt tavallisesta ratsastuksesta on pidemmän päälle tylsiä ja toistavat liikaa samaa kaavaa. Minulla on kirjoitettuna valmiiksi jo muutama erikoispostaus, mutta en tule julkaisemaan niitä aivan vielä!

Hieno Rölli!


Pidätkö enemmän postauksista jossa on paljon kuvia vai paljon tekstiä? Kommentoi alle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti